Скумрия с домати на фурна


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    дребна скумрия
  • 400 г
    чери домати
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 400 мл
    бяло вино
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 2 стръка
    босилек
  • 4 с. л.
    краве масло
  • 1 с. л.
    маслиново масло
  • 1 щипка
    захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се филетира, подрежда се в намазана с маслиново масло тава и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслиновото масло до златисто. Добавят се разполовените чери домати.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се и виното и се оставя да се редуцира. Сосът се подправя със сол, захар, черен пипер и нарязаните на ситно магданоз и босилек. Дърпа се от котлона, прибавя се маслото и се разбърква. Излива се върху рибата.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Ястието се пече 8-10 минути. По желание се поръсва с настъргана лимонова кора, магданоз или босилек.

Подобни рецепти