Рибата се разрязва откъм корема и се разтваря като пеперуда. С помощта на малък нож внимателно се отстранява гръбначната кост, а след това се махат и по-малките костици.
2
Чесънът се наситнява и се смесва с накълцаната мащерка, ригана и маслиновото масло.
3
Рибата се намазва със сместа и се оставя да престои 2 часа. След това се пече на грил тиган, като първо се слага от страната с кожата. Посолява се и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
скумрии (почистени)
2 скилидки
чесън
2 стръка
мащерка
6 с.л.
маслиново масло „Екстра върджин“
1 щипка
сух риган
Приготвяне
1
Рибата се разрязва откъм корема и се разтваря като пеперуда. С помощта на малък нож внимателно се отстранява гръбначната кост, а след това се махат и по-малките костици.
2
Чесънът се наситнява и се смесва с накълцаната мащерка, ригана и маслиновото масло.
3
Рибата се намазва със сместа и се оставя да престои 2 часа. След това се пече на грил тиган, като първо се слага от страната с кожата. Посолява се и се сервира.