Скумрия на грил тиган


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    скумрии (почистени)
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 стръка
    мащерка
  • 6 с.л.
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 1 щипка
    сух риган

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се разрязва откъм корема и се разтваря като пеперуда. С помощта на малък нож внимателно се отстранява гръбначната кост, а след това се махат и по-малките костици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се наситнява и се смесва с накълцаната мащерка, ригана и маслиновото масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се намазва със сместа и се оставя да престои 2 часа. След това се пече на грил тиган, като първо се слага от страната с кожата. Посолява се и се сервира.

Подобни рецепти