Яйцата се разбиват, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, и към получената гъста смес се добавят тиквичките. При необходимост се прибавя малко прясно мляко.
3
Шницелите се пържат в маслото.
4
Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, майонезата и киселото мляко. Овкусява се със сол и се прибавят 50 г ситно нарязан пресен лук. Разбърква се и се поръсва с останалия наситнен лук.
5
Дипът се поднася към готовите шницели.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
тиквички
3 бр.
яйца
100 г
брашно
1 пакетче
бакпулвер
50 г
краве масло
200 г
заквасена сметана
50 г
майонеза
50 г
гъсто кисело мляко
100 г
крем сирене
150 г
пресен лук
Приготвяне
1
Тиквичките се настъргват и се посоляват.
2
Яйцата се разбиват, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера, и към получената гъста смес се добавят тиквичките. При необходимост се прибавя малко прясно мляко.
3
Шницелите се пържат в маслото.
4
Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, майонезата и киселото мляко. Овкусява се със сол и се прибавят 50 г ситно нарязан пресен лук. Разбърква се и се поръсва с останалия наситнен лук.