Шишчета от мариновано месо


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    пилешко филе
  • 400 г
    свинско бонфиле
  • 300 г
    бекон на ленти
  • 2 бр.
    червени чушки
  • 2 бр.
    зелени чушки
  • 60 мл
    прясно изцеден лимонов сок
  • 1 глава
    лук
  • 10 бр.
    черен пипер
  • 150 мл
    маслиново масло
  • 1 ч. л.
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на полумесеци и се смесва с лимоновия сок, зърната черен пипер, солта и маслиновото масло. Маринатата се разбърква добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се нарязва на парчета с големина на орех и добре се разбъркват в сместа. Оставя се да престои поне за 1 час.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лентите бекон се разрязват на две по дължина, ако са широки, и във всяка се завива парче месо.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват и се нарязват на квадрати с големината на месните хапки.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    На шишчета се нанизват по три парчета месо и чушка между тях. Пекат се на силно загрята скара или грил тиган от всички страни за около 15 минути.

Подобни рецепти