
Шишчета от мариновано месо
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
пилешко филе
400 г
свинско бонфиле
300 г
бекон на ленти
2 бр.
червени чушки
2 бр.
зелени чушки
60 мл
прясно изцеден лимонов сок
1 глава
лук
10 бр.
черен пипер
150 мл
маслиново масло
1 ч. л.
сол
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на полумесеци и се смесва с лимоновия сок, зърната черен пипер, солта и маслиновото масло. Маринатата се разбърква добре.
2
Месото се нарязва на парчета с големина на орех и добре се разбъркват в сместа. Оставя се да престои поне за 1 час.
3
Лентите бекон се разрязват на две по дължина, ако са широки, и във всяка се завива парче месо.
4
Чушките се почистват и се нарязват на квадрати с големината на месните хапки.
5
На шишчета се нанизват по три парчета месо и чушка между тях. Пекат се на силно загрята скара или грил тиган от всички страни за около 15 минути.