Сьомга със спанак в бутертесто


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    филе от сьомга
  • 300 г
    пресен спанак
  • 2 скилидки
    чесън
  • 500 г
    бутертесто
  • 3 с.л.
    маслиново масло
  • 1 с.л.
    наситнен копър
  • 1 бр.
    яйце

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът и спанакът се почистват и се нарязват на дребно. Слагат се в сгорещеното маслиново масло и се готвят 4 минути под капак.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Филетата сьомга се почистват от кожата и костите и се поръсват със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се разстила, върху него се поставя рибата, поръсва се с копъра и се покрива със спанака.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Завива се на руло, като краищата се притискат, за да не се отвори по време на печенето.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Рулото се маже с разбитото яйце и се пече 20 минути в загрята на 200°С фурна. Когато е готово, рулото се нарязва и се поднася.

Подобни рецепти