Сьомга със спанак в бутертесто


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
филе от сьомга
300 г
пресен спанак
2 скилидки
чесън
500 г
бутертесто
3 с.л.
маслиново масло
1 с.л.
наситнен копър
1 бр.
яйце

Приготвяне

1
Чесънът и спанакът се почистват и се нарязват на дребно. Слагат се в сгорещеното маслиново масло и се готвят 4 минути под капак.
2
Филетата сьомга се почистват от кожата и костите и се поръсват със сол и черен пипер.
3
Бутертестото се разстила, върху него се поставя рибата, поръсва се с копъра и се покрива със спанака.
4
Завива се на руло, като краищата се притискат, за да не се отвори по време на печенето.
5
Рулото се маже с разбитото яйце и се пече 20 минути в загрята на 200°С фурна. Когато е готово, рулото се нарязва и се поднася.

Подобни рецепти