Руло от кайма с яйца в тесто


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    брашно
  • 75 г
    свинска мас
  • 1 с. л.
    оцет
  • 600 г
    свинска кайма
  • 100 г
    филии сух бял хляб
  • 100 мл
    прясно мляко
  • 100 г
    лук
  • 30 г
    краве масло
  • 6 бр.
    яйца
  • 50 г
    галета

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се замесва, като към брашното, свинската мас, оцета и солта на части се добавя топла вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    За рулото, хлябът се реже на кубчета и се залива с топло мляко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на ситно и се запържва в маслото до омекване. Към каймата се прибавят отцеденият хляб, яйцата, охладеният лук, галетата, сол и пипер и всичко се обърква добре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва и се прехвърля в намазнена кръгла форма за печене с дупка в средата, така че краищата му да висят извън ръба на формата. Отгоре се слага оформеното руло, а сварените яйца се притискат върху него.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Лентите тесто се поставят върху рулото, като се съединяват, подреждат се декорациите, след което се намазват с тънък слой мас. Ястието се пече 60 минути в загрята на 180 °С фурна.

Подобни рецепти