Руло от кайма с яйца в тесто


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
брашно
75 г
свинска мас
1 с. л.
оцет
600 г
свинска кайма
100 г
филии сух бял хляб
100 мл
прясно мляко
100 г
лук
30 г
краве масло
6 бр.
яйца
50 г
галета

Приготвяне

1
Тестото се замесва, като към брашното, свинската мас, оцета и солта на части се добавя топла вода.
2
За рулото, хлябът се реже на кубчета и се залива с топло мляко.
3
Лукът се реже на ситно и се запържва в маслото до омекване. Към каймата се прибавят отцеденият хляб, яйцата, охладеният лук, галетата, сол и пипер и всичко се обърква добре.
4
Тестото се разточва и се прехвърля в намазнена кръгла форма за печене с дупка в средата, така че краищата му да висят извън ръба на формата. Отгоре се слага оформеното руло, а сварените яйца се притискат върху него.
5
Лентите тесто се поставят върху рулото, като се съединяват, подреждат се декорациите, след което се намазват с тънък слой мас. Ястието се пече 60 минути в загрята на 180 °С фурна.

Подобни рецепти