Руло от кайма с бекон и кисело зеле


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    кайма смес
  • 800 г
    кисело зеле
  • 2 бр.
    моркови
  • 2 глави
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 бр.
    яйца
  • 12 бр.
    пушен бекон
  • 1 връзка
    магданоз
  • 4 бр.
    филии бял хляб
  • 1 ч. л.
    смлян кимион
  • 1 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелето се реже на ивички, морковите се настъргват, скилидките чесън и едната глава лук се наситняват. В маслиновото масло се запържват морковите и лукът, докато омекнат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    След това към тях се добавят чесънът и зелето и се готви, докато плънката стане суха, без течност. Подправя се с черен пипер и сол.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се накисва в малко вода. Другата глава лук се настъргва на фино ренде.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват каймата, отцеденият от водата хляб, яйцата, кимионът, сол и черен пипер на вкус, настърганият лук и наситненият магданоз. Всичко се разбърква.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху намокрен лист пергаментова хартия се подреждат лентичките бекон, а отгоре равномерно се разстила каймата. Върху нея се поставя сместа със зелето, като се заглажда добре.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Навива се стегнато руло. Хартията се маха, рулото се поставя върху алуминиево фолио, намазнено с маслиново масло. 
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Отново се завива стегнато руло, поставя се в тава за печене и се налива 1 ч. ч. вода.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се 40 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. След това фолиото се отстранява, полива се със соса от печенето и се допича за още 20 минути. Изважда се, оставя се да почине 5 – 10 минути и се нарязва.

Подобни рецепти