Роле от пилешко месо


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
пилешко филе
125 г
елда
50 мл
олио
100 г
лук
150 г
праз
1 бр.
яйце
100 мл
бира
1 ч. л.
нишесте
40 г
сушени домати в маслиново масло
100 г
орехи

Приготвяне

1
Елдата се слага в подсолена вряща вода, разбърква се, котлонът се изключва и съдът се покрива с капак. Оставя се за 15 минути и щом елдата набъбне, се отцежда и се охлажда.
2
Наситненият лук се запържва в 2 с. л. олио, докато омекне. Прибавя се нарязаният на шайби праз и се готви за кратко. Слагат се отцедената елда, орехите, наситнените домати, разбърква се и сместа се дърпа от огъня. Добавя се разбитото яйце, малко сол и черен пипер, и се разбърква добре. Ако използвате пуешко месо, е възможно да намерите цяло парче и така ще получите 1 голямо руло. В случай, че разполагате с пилешко, рулата ще са няколко. Според сезона, можете да замените орехите със сварени кестени.
3
Месото се разрязва, за да се получи цяла пържола и се изтънява с чукче за месо. Овкусява се със сол и черен пипер, и приготвената плънка се разпределя в средата на пържолата. Месото се завива на руло и се завързва с кухненски конец. 
4
Поставя се в подходяща тава, полива се с останалото олио и се пече 50–60 минути в загрята на 200°С фурна. Бирата се налива след тридесетата минута.
5
Изпеченото месо се изважда. Сосът се слага на котлона, добавя се разтвореното в 2 с. л. студена вода нишесте и се готви няколко минути на слаб огън или докато течността се сгъсти.
6
Месото се сервира нарязано на шайби, полято със соса. Може да се поднесе със салата или гарнитура по избор.

Подобни рецепти