Роле от пилешко месо


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    пилешко филе
  • 125 г
    елда
  • 50 мл
    олио
  • 100 г
    лук
  • 150 г
    праз
  • 1 бр.
    яйце
  • 100 мл
    бира
  • 1 ч. л.
    нишесте
  • 40 г
    сушени домати в маслиново масло
  • 100 г
    орехи

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Елдата се слага в подсолена вряща вода, разбърква се, котлонът се изключва и съдът се покрива с капак. Оставя се за 15 минути и щом елдата набъбне, се отцежда и се охлажда.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Наситненият лук се запържва в 2 с. л. олио, докато омекне. Прибавя се нарязаният на шайби праз и се готви за кратко. Слагат се отцедената елда, орехите, наситнените домати, разбърква се и сместа се дърпа от огъня. Добавя се разбитото яйце, малко сол и черен пипер, и се разбърква добре. Ако използвате пуешко месо, е възможно да намерите цяло парче и така ще получите 1 голямо руло. В случай, че разполагате с пилешко, рулата ще са няколко. Според сезона, можете да замените орехите със сварени кестени.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се разрязва, за да се получи цяла пържола и се изтънява с чукче за месо. Овкусява се със сол и черен пипер, и приготвената плънка се разпределя в средата на пържолата. Месото се завива на руло и се завързва с кухненски конец. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставя се в подходяща тава, полива се с останалото олио и се пече 50–60 минути в загрята на 200°С фурна. Бирата се налива след тридесетата минута.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изпеченото месо се изважда. Сосът се слага на котлона, добавя се разтвореното в 2 с. л. студена вода нишесте и се готви няколко минути на слаб огън или докато течността се сгъсти.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се сервира нарязано на шайби, полято със соса. Може да се поднесе със салата или гарнитура по избор.

Подобни рецепти