Родопска „Челамичка“


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
пиле
125 г
краве масло
0.25 ч. л.
чубрица
300 мл
пилешки бульон
50 мл
червен винен оцет
0.5 глава
чесън
0.5 ч. л.
червени люти чушки

Приготвяне

1
Пилето се реже на парчета. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто.
2
Овкусява се със сол и черен пипер, поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина - около 45 минути.
3
Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол. Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се.
4
Пилето се сервира с чесновия оцет и хляб. По желание се поръсва с листенца магданоз.

Подобни рецепти