Родопска „Челамичка“


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    пиле
  • 125 г
    краве масло
  • 0.25 ч. л.
    чубрица
  • 300 мл
    пилешки бульон
  • 50 мл
    червен винен оцет
  • 0.5 глава
    чесън
  • 0.5 ч. л.
    червени люти чушки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се реже на парчета. Запържва се в сгорещеното масло от всички страни до златисто.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол и черен пипер, поръсва се с чубрицата, налива се бульонът, похлупва се и се задушава на слаб огън, докато бульонът се изпари и месото остане на мазнина - около 45 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се обелва и се счуква в хаванче с щипка сол. Налива се оцетът и се добавят натрошените люти чушки. Разбърква се.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се сервира с чесновия оцет и хляб. По желание се поръсва с листенца магданоз.

Подобни рецепти