Ризото с пиле и тиква


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    ориз „Арборио“
  • 250 г
    тиква
  • 1 глава
    лук
  • 150 мл
    бяло вино
  • 1 скилидка
    чесън
  • 50 г
    настърган пармезан
  • 1 л
    зеленчуков бульон
  • 2 с.л.
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В голям съд се сипва олио, сгорещява се и се слага ситно нарязаният лук. След 3 минути се прибавят нарязаните на кубчета пилешки гърди и се пържи 5 минути, като се разбърква непрекъснато.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се чесънът и оризът, налива се виното и сместа се оставя да къкри 5 минути, след което се прибавя нарязаната на кубчета тиква. Подправя се със сол и черен пипер и постепенно се налива зеленчуковият бульон.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато оризът е сготвен, съдът се отмества от огъня, прибавят се маслото и настърганият пармезан, покрива се с капак и се оставя да почине за 5 минути. По желание ястието може да се сервира с още настърган пармезан.

Подобни рецепти