Ризото с пиле и тиква


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

350 г
ориз „Арборио“
250 г
тиква
1 глава
лук
150 мл
бяло вино
1 скилидка
чесън
50 г
настърган пармезан
1 л
зеленчуков бульон
2 с.л.
краве масло

Приготвяне

1
В голям съд се сипва олио, сгорещява се и се слага ситно нарязаният лук. След 3 минути се прибавят нарязаните на кубчета пилешки гърди и се пържи 5 минути, като се разбърква непрекъснато.
2
Прибавят се чесънът и оризът, налива се виното и сместа се оставя да къкри 5 минути, след което се прибавя нарязаната на кубчета тиква. Подправя се със сол и черен пипер и постепенно се налива зеленчуковият бульон.
3
Когато оризът е сготвен, съдът се отмества от огъня, прибавят се маслото и настърганият пармезан, покрива се с капак и се оставя да почине за 5 минути. По желание ястието може да се сервира с още настърган пармезан.

Подобни рецепти