Рибни рулца с маслинова паста


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
скумрии (почистени)
1 връзка
магданоз
2 скилидки
чесън
1.5 с.л.
каперси
3 с.л.
галета
1 бр.
яйце
1 бр.
лимон
4 с.л.
олио
250 мл
бира
200 г
зелени маслини
0.5 глава
червен лук

Приготвяне

1
Рибата се филетира. Магданозът се нарязва на едро, смесва се с чесъна, 1 с. л. от каперсите, галетата, яйцето, черен пипер, кората от лимона, олиото и се пасира. Получената смес се разпределя върху филетата, завиват се рулца, захващат се с клечки за зъби и се подреждат легнали в тава. Сипва се бирата и се пече 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор.
2
Маслините се почистват от костилките и се пасират с нарязания на ситно червен лук, останалите каперси и черен пипер.
3
Готовите рулца се поднасят с маслиновата паста. По желание се поръсват със сока от лимона и малко маслиново масло.

Подобни рецепти