Рибни рулца с маслинова паста


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    скумрии (почистени)
  • 1 връзка
    магданоз
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1.5 с.л.
    каперси
  • 3 с.л.
    галета
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 бр.
    лимон
  • 4 с.л.
    олио
  • 250 мл
    бира
  • 200 г
    зелени маслини
  • 0.5 глава
    червен лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се филетира. Магданозът се нарязва на едро, смесва се с чесъна, 1 с. л. от каперсите, галетата, яйцето, черен пипер, кората от лимона, олиото и се пасира. Получената смес се разпределя върху филетата, завиват се рулца, захващат се с клечки за зъби и се подреждат легнали в тава. Сипва се бирата и се пече 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслините се почистват от костилките и се пасират с нарязания на ситно червен лук, останалите каперси и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовите рулца се поднасят с маслиновата паста. По желание се поръсват със сока от лимона и малко маслиново масло.

Подобни рецепти