Рибни кюфтета с меден дресинг


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    сьомгова пъстърва
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 70 г
    галета
  • 1 глава
    лук
  • 1 стрък
    розмарин
  • 0.5 бр.
    червена чушка
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 щипка
    лют червен пипер
  • 3 с. л.
    дижонска горчица
  • 40 мл
    бял винен оцет
  • 100 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“
  • 1 с. л.
    сок от нар
  • 300 г
    картофи
  • 200 г
    замразен грах
  • 200 г
    моркови
  • 1 глава
    червен лук
  • 1 стрък
    мащерка
  • 2 с. л.
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се почиства и се обезкостява. Накълцва се с нож на ситно. Лукът, розмаринът и чушката се режат на ситно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се сипват сьомговата пъстърва, лукът, розмаринът, чушката, яйцето, лимоновата кора, 1 с. л. дижонска горчица, галетата, лютият пипер и сол на вкус. Разбърква се и се оформят 12 кюфтета, които се овалват в брашно.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В тиган се загрява малко маслиново масло и кюфтетата се пържат до златисто от двете страни.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    За дресинга се разбиват оцетът, сиропът от нар, медът, останалата горчица, маслиновото масло и сол.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се нарязват и се сваряват в подсолена вода.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите и лукът се режат на кубчета. Запържват се в маслиново масло и се дърпат от огъня. Грахът се размразява и се бланшира в подсолена вода за 3–4 минути. Шокира се в ледено студена и се отцежда.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват картофите, грахът, морковите и лукът. Овкусява се с дресинга за рибата, стрък мащерка и сол и на вкус.

Подобни рецепти