1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Рибни кюфтета с меден дресинг

Рибни кюфтета с меден дресинг


recipes.details.information.totalcookingtime
50 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Основни ястия

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

800 г
сьомгова пъстърва
0.5 бр.
лимон
70 г
галета
1 глава
лук
1 стрък
розмарин
0.5 бр.
червена чушка
1 бр.
яйце
1 щипка
лют червен пипер
3 с. л.
дижонска горчица
40 мл
бял винен оцет
100 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
1 с. л.
сок от нар
300 г
картофи
200 г
замразен грах
200 г
моркови
1 глава
червен лук
1 стрък
мащерка
2 с. л.
маслиново масло

recipes.details.steps.title

1
Рибата се почиства и се обезкостява. Накълцва се с нож на ситно. Лукът, розмаринът и чушката се режат на ситно.
2
В купа се сипват сьомговата пъстърва, лукът, розмаринът, чушката, яйцето, лимоновата кора, 1 с. л. дижонска горчица, галетата, лютият пипер и сол на вкус. Разбърква се и се оформят 12 кюфтета, които се овалват в брашно.
3
В тиган се загрява малко маслиново масло и кюфтетата се пържат до златисто от двете страни.
4
За дресинга се разбиват оцетът, сиропът от нар, медът, останалата горчица, маслиновото масло и сол.
5
Картофите се нарязват и се сваряват в подсолена вода.
6
Морковите и лукът се режат на кубчета. Запържват се в маслиново масло и се дърпат от огъня. Грахът се размразява и се бланшира в подсолена вода за 3–4 минути. Шокира се в ледено студена и се отцежда.
7
В купа се смесват картофите, грахът, морковите и лукът. Овкусява се с дресинга за рибата, стрък мащерка и сол и на вкус.

recipes.details.similar