Стековете се посоляват и се оставят настрана за 10 минути.
2
От брашното, бакпулвера, кърито, хималайска сол и 150 мл студена вода се приготвя хомогенна смес за панировка, която се оставя да почине 10 минути.
3
Рибните стекове се подсушават върху кухненска хартия, потапят се в панировката, като излишното се оставя да се отцеди, и се пържат в умерено сгорешеното масло по 4–5 минути от всяка страна.
4
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, подправят се с черен пипер и се сервират.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
стек от шаран
100 г
брашно от нахут
60 г
краве масло
0.5 пакетче
бакпулвер
2 г
къри на прах
Приготвяне
1
Стековете се посоляват и се оставят настрана за 10 минути.
2
От брашното, бакпулвера, кърито, хималайска сол и 150 мл студена вода се приготвя хомогенна смес за панировка, която се оставя да почине 10 минути.
3
Рибните стекове се подсушават върху кухненска хартия, потапят се в панировката, като излишното се оставя да се отцеди, и се пържат в умерено сгорешеното масло по 4–5 минути от всяка страна.
4
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина, подправят се с черен пипер и се сервират.