Риба „Салтимбока“


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    филе от бяла риба
  • 200 г
    ленти прошуто
  • 0.5 връзка
    салвия
  • 50 г
    краве масло
  • 400 г
    замразен зелен фасул
  • 2 бр.
    авокадо
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 бр.
    лайм
  • 0.25 връзка
    кориандър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер. Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо. Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода  за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи до готовност в маслиновото масло. Посолява се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пресният лук за гарнитурата се наситнява, авокадото се почиства и намачква леко с вилица. Разбърква се с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър. Добавя се зеленият фасул, разбърква се отново. Рибата се поднася с гарнитурата от зелен фасул.

Подобни рецепти