Риба „Салтимбока“


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
филе от бяла риба
200 г
ленти прошуто
0.5 връзка
салвия
50 г
краве масло
400 г
замразен зелен фасул
2 бр.
авокадо
1 връзка
пресен лук
50 мл
маслиново масло
1 скилидка
чесън
1 бр.
лайм
0.25 връзка
кориандър

Приготвяне

1
Рибните филета се режат на парчета. Подправят се със сол и счукан розов пипер. Всяко парче се покрива с листо салвия и се завива в лист прошуто крудо. Пържат се в маслото за кратко – до готовност и златист цвят.
2
Зеленият фасул се потапя в кипяща подсолена вода  за 3–4 минути, трябва да остане хрупкав. Отцежда се и се пържи до готовност в маслиновото масло. Посолява се.
3
Пресният лук за гарнитурата се наситнява, авокадото се почиства и намачква леко с вилица. Разбърква се с лука, настърганата кора и сока на лайма, стрития на паста чесън, сол на вкус и накълцания кориандър. Добавя се зеленият фасул, разбърква се отново. Рибата се поднася с гарнитурата от зелен фасул.

Подобни рецепти