Риба с картофки


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    филе от лаврак
  • 600 г
    бланширани картофи
  • 500 мл
    олио
  • 1 бр.
    лимон
  • 250 г
    брашно
  • 1 бр.
    бакпулвер
  • 150 мл
    вода
  • 200 мл
    прясно мляко
  • 2 с. л.
    ябълков оцет
  • 1 бр.
    яйце
  • 100 г
    майонеза
  • 10 г
    горчица
  • 50 г
    мариновани краставички
  • 15 г
    аншоа от консерва
  • 10 г
    магданоз
  • 20 г
    див лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва с бакпулвера, водата, млякото и оцета. Прибавят се леко разбитото яйце и сол и се разбърква. Сместа се оставя да почине 15 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселите краставички, аншоата, магданозът и дивият лук се нарязват на ситно. Майонезата се смесва с горчицата, прибавят се наситнените продукти, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. Киселинността на соса се регулира от количеството мариновани краставички или няколко добавени капки лимонов сок.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибните филета се режат на големи парчета, посоляват се, овалват се в панировката и се пържат на маслена баня.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В отделен съд, с половината количество олио, се пържат картофите. Рибата и картофите се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Картофите се посоляват и се сервират с рибата, соса и резенче лимон.

Подобни рецепти