От брашното, солта, яйцата, 3 с. л. от олиото и около 180 мл топла вода се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да почине около 30 минути.
2
Лукът за плънката се реже на ситно и се запържва в останалото олио до златисто, след което се оставя да се охлади за кратко и се смесва с каймата. Слага се яйцето, овкусява се с магданоза, сол и черен пипер и се разбърква добре.
3
Тестото се разточва на тънка кора и от него се изрязват равиоли с различни форми. Най-лесният начин е тестото да се нареже на ивици и по 1 ч. л. от плънката да се разпредели върху тях на разстояние от 2 см, след което тестото се прегъва така, че да покрие плънката. За направата на кръгли форми или полумесеци се използва чаша, като краищата се притискат с вилица.
4
Равиолите се готвят в голямо количество вряща подсолена вода около 10 минути, докато изплуват на повърхността.
5
Сосът се приготвя, като счуканият чесън се слага в сгорещеното маслиново масло, след това се прибавят наситнените домати, овкусява се със сол и черен пипер. По желание се слагат сух риган и наситнен босилек на вкус и се задушава.
6
Готовите равиоли се сервират с доматения сос и по желание се поръсват с пармезан.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
брашно
3 бр.
яйца
1 щипка
сол
5 с. л.
олио
200 г
кайма смес
1 глава
лук
1 с. л.
наситнен магданоз
3 с. л.
маслиново масло
1 скилидка
чесън
400 г
домати
Приготвяне
1
От брашното, солта, яйцата, 3 с. л. от олиото и около 180 мл топла вода се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да почине около 30 минути.
2
Лукът за плънката се реже на ситно и се запържва в останалото олио до златисто, след което се оставя да се охлади за кратко и се смесва с каймата. Слага се яйцето, овкусява се с магданоза, сол и черен пипер и се разбърква добре.
3
Тестото се разточва на тънка кора и от него се изрязват равиоли с различни форми. Най-лесният начин е тестото да се нареже на ивици и по 1 ч. л. от плънката да се разпредели върху тях на разстояние от 2 см, след което тестото се прегъва така, че да покрие плънката. За направата на кръгли форми или полумесеци се използва чаша, като краищата се притискат с вилица.
4
Равиолите се готвят в голямо количество вряща подсолена вода около 10 минути, докато изплуват на повърхността.
5
Сосът се приготвя, като счуканият чесън се слага в сгорещеното маслиново масло, след това се прибавят наситнените домати, овкусява се със сол и черен пипер. По желание се слагат сух риган и наситнен босилек на вкус и се задушава.
6
Готовите равиоли се сервират с доматения сос и по желание се поръсват с пармезан.