Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
пуешко филе
2 стръка
магданоз
1 бр.
филии бял хляб
1 бр.
лимон
20 г
сирене „Пармезан“
4 бр.
сушени сливи
30 г
орехи
100 г
бекон на ленти
2 бр.
пащърнак
2 бр.
морков
400 г
тиква
2 глави
червен лук
2 с.л.
маслиново масло
2 с.л.
балсамов оцет

Приготвяне

1
Сливите се наситняват и се смесват със смлените хляб и орехи. Прибавят се наситненият магданоз, настърганите пармезан и лимонова кора и се разбърква.
2
Месото се изтънява така, че да се получи цял тънък лист. Овкусява се със сол и черен пипер и от двете страни.
3
Парчетата бекон се подреждат върху фолио за свежо съхранение. Отгоре се слага месото и върху него се разпределя плънката. Завива се на руло с помощта на фолиото. След това то се отстранява и рулото се завързва.
4
Запържва се в маслиново масло от всяка страна и после се пече 20 минути в загрята на 200 °С фурна. Оставя се да почине 5–10 минути и се нарязва на шайби.
5
Пащърнакът, морковите, тиквата и лукът се обелват и се нарязват на едри парчета. Заливат се с маслиновото масло, посоляват се и се пекат 30 минути в загрята на 160 °С фурна.
6
Добавя се оцетът, разбърква се внимателно и зеленчуците се допичат за още 15 минути.
7
 Рулото се поднася със зеленчуците и бяло пенливо вино.

Подобни рецепти