Пуешко руло с бекон и зимни зеленчуци


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пуешко филе
  • 2 стръка
    магданоз
  • 1 бр.
    филии бял хляб
  • 1 бр.
    лимон
  • 20 г
    сирене „Пармезан“
  • 4 бр.
    сушени сливи
  • 30 г
    орехи
  • 100 г
    бекон на ленти
  • 2 бр.
    пащърнак
  • 2 бр.
    морков
  • 400 г
    тиква
  • 2 глави
    червен лук
  • 2 с.л.
    маслиново масло
  • 2 с.л.
    балсамов оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сливите се наситняват и се смесват със смлените хляб и орехи. Прибавят се наситненият магданоз, настърганите пармезан и лимонова кора и се разбърква.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се изтънява така, че да се получи цял тънък лист. Овкусява се със сол и черен пипер и от двете страни.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Парчетата бекон се подреждат върху фолио за свежо съхранение. Отгоре се слага месото и върху него се разпределя плънката. Завива се на руло с помощта на фолиото. След това то се отстранява и рулото се завързва.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържва се в маслиново масло от всяка страна и после се пече 20 минути в загрята на 200 °С фурна. Оставя се да почине 5–10 минути и се нарязва на шайби.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пащърнакът, морковите, тиквата и лукът се обелват и се нарязват на едри парчета. Заливат се с маслиновото масло, посоляват се и се пекат 30 минути в загрята на 160 °С фурна.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се оцетът, разбърква се внимателно и зеленчуците се допичат за още 15 минути.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
     Рулото се поднася със зеленчуците и бяло пенливо вино.

Подобни рецепти