Подлютени пилешки гърди


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пилешко филе
300 г
лук
3 скилидки
чесън
200 г
бял боб от консерва
100 г
царевица от консерва
150 г
червени чушки
1 бр.
люта чушка
600 г
домати на кубчета от консерва
80 мл
маслиново масло
50 г
маруля
50 г
настъргано сирене „Грана падано”

Приготвяне

1
Филето се реже на правоъгълни парчета, посолява се и се оставя за 15 минути.
2
Лукът се нарязва и се запържва в половината от маслиновото масло за 10–15 минути. Прибавят се нарязаните чушки, запържва се и се слага наситненият чесън.
3
Щом омекне, се сипват бобът, царевицата и доматите. Сместа се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да заври.
4
В останалото маслиново масло се запържва месото, докато се зачерви от всички страни. Добавя се лютата чушка, запържва се за кратко, след което се прибавят към зеленчуците, и всичко се готви още 10 минути.
5
Марулята се реже на ивички. Ястието се разпределя в купи, като във всяка купа се слага нарязана маруля, поръсва се с настъргано сирене и се сервира с тортила чипс.

Подобни рецепти