Подлютени пилешки гърди


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    пилешко филе
  • 300 г
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 200 г
    бял боб от консерва
  • 100 г
    царевица от консерва
  • 150 г
    червени чушки
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 600 г
    домати на кубчета от консерва
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 50 г
    маруля
  • 50 г
    настъргано сирене „Грана падано”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Филето се реже на правоъгълни парчета, посолява се и се оставя за 15 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва и се запържва в половината от маслиновото масло за 10–15 минути. Прибавят се нарязаните чушки, запържва се и се слага наситненият чесън.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом омекне, се сипват бобът, царевицата и доматите. Сместа се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да заври.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В останалото маслиново масло се запържва месото, докато се зачерви от всички страни. Добавя се лютата чушка, запържва се за кратко, след което се прибавят към зеленчуците, и всичко се готви още 10 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Марулята се реже на ивички. Ястието се разпределя в купи, като във всяка купа се слага нарязана маруля, поръсва се с настъргано сирене и се сервира с тортила чипс.

Подобни рецепти