Пица с риба тон и царевица


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    тесто за пица
  • 40 г
    малка глава червен лук
  • 150 г
    кетчуп
  • 100 г
    царевица от консерва
  • 100 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 25 г
    краве масло
  • 3 бр.
    консерва риба тон в маслиново масло
  • 2 с. л.
    брашно
  • 0.5 ч. л.
    сух риган

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кръгла форма за пица (с диаметър 33 см) се намазнява много добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху набрашнен плот се разточва тестото с размера на формата за печене и се слага в нея.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Намазва се с кетчупа смесен с ригана и се поръсва с настърганото сирене.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Следват лукът – нарязан на тънки шайби, отцедените царевица и риба тон.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пицата се пече около 10 минути в загрята на 250°С фурна.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание при поднасянето отгоре може се сложи рукола.

Подобни рецепти