Пица с риба тон и царевица


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
тесто за пица
40 г
малка глава червен лук
150 г
кетчуп
100 г
царевица от консерва
100 г
настъргано сирене „Гауда”
25 г
краве масло
3 бр.
консерва риба тон в маслиново масло
2 с. л.
брашно
0.5 ч. л.
сух риган

Приготвяне

1
Кръгла форма за пица (с диаметър 33 см) се намазнява много добре.
2
Върху набрашнен плот се разточва тестото с размера на формата за печене и се слага в нея.
3
Намазва се с кетчупа смесен с ригана и се поръсва с настърганото сирене.
4
Следват лукът – нарязан на тънки шайби, отцедените царевица и риба тон.
5
Пицата се пече около 10 минути в загрята на 250°С фурна.
6
По желание при поднасянето отгоре може се сложи рукола.

Подобни рецепти