Пирог с пиле


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пилешки гърди
2 глави
лук
2 скилидки
чесън
300 г
микс от замразени зеленчуци
1 с. л.
брашно
2 с. л.
заквасена сметана
300 мл
пилешки бульон
3 щипки
суха мащерка
150 г
бутертесто
1 бр.
яйце
1 с. л.
вода

Приготвяне

1
Месото се реже на парчета и се запържва в олио от всички страни до златисто.
2
Изважда се от съда и в същата мазнина се сотират лукът и чесънът.
3
Месото се връща в съда, овкусява се със сол, черен пипер и мащерка, прибавят се брашното, сметаната, зеленчуците и се налива бульонът. Сместа се готви около 15 минути до получаване на кремообразна текстура. Прехвърля се в съд за печене.
4
Бутертестото се реже на ленти, които се кръстосват върху плънката. Намазва се с разбитото с водата яйце. Ястието се пече 30 минути в загрята на 200°С фурна.
5
За да се виждат цветовете на ястието, изпечете пирога в огнеупорен стъклен съд.

Подобни рецепти