Пирог с пиле


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    пилешки гърди
  • 2 глави
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 300 г
    микс от замразени зеленчуци
  • 1 с. л.
    брашно
  • 2 с. л.
    заквасена сметана
  • 300 мл
    пилешки бульон
  • 3 щипки
    суха мащерка
  • 150 г
    бутертесто
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 с. л.
    вода

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се реже на парчета и се запържва в олио от всички страни до златисто.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се от съда и в същата мазнина се сотират лукът и чесънът.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се връща в съда, овкусява се със сол, черен пипер и мащерка, прибавят се брашното, сметаната, зеленчуците и се налива бульонът. Сместа се готви около 15 минути до получаване на кремообразна текстура. Прехвърля се в съд за печене.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се реже на ленти, които се кръстосват върху плънката. Намазва се с разбитото с водата яйце. Ястието се пече 30 минути в загрята на 200°С фурна.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    За да се виждат цветовете на ястието, изпечете пирога в огнеупорен стъклен съд.

Подобни рецепти