Пилешко с паста, маслини и чери домати


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пилешки бутчета
  • 500 г
    кускус
  • 200 г
    маслини „Каламата“
  • 7 скилидки
    чесън
  • 4 стръка
    риган
  • 130 мл
    маслиново масло
  • 2 с.л.
    балсамов оцет
  • 1 с.л.
    пушен червен пипер
  • 400 г
    чери домати
  • 1 ч.л.
    лют червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиновото масло за доматите (100 мл) се сипва в малка касерола и се загрява около 5 минути на слаб огън заедно с нарязания на филийки 4 скилидки чесън. Дърпа се от огъня и се разбърква с лютия пипер. След това се охлажда. Доматите се разполовяват и се овкусяват с малко от пикантното маслиново масло и сол.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешкото се нарязва на кубчета и се запържва много добре в 30 мл маслиново масло, заедно с останалия наситнен чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Налива се балсамовият оцет и се подправя с наситнения риган и пушения пипер. Разбърква се и всичко се изважда от съда.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия съд се наливат около 900 мл вода. Добавя се пастата и се вари, докато течността се абсорбира. От време на време се разбърква. Месото се връща обратно в съда, добавят се маслините и се разбърква. Сервира се с пикантните домати. По желание се поръсва с натрошено сирене.

Подобни рецепти