Маслиновото масло за доматите (100 мл) се сипва в малка касерола и се загрява около 5 минути на слаб огън заедно с нарязания на филийки 4 скилидки чесън. Дърпа се от огъня и се разбърква с лютия пипер. След това се охлажда. Доматите се разполовяват и се овкусяват с малко от пикантното маслиново масло и сол.
2
Пилешкото се нарязва на кубчета и се запържва много добре в 30 мл маслиново масло, заедно с останалия наситнен чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Налива се балсамовият оцет и се подправя с наситнения риган и пушения пипер. Разбърква се и всичко се изважда от съда.
3
В същия съд се наливат около 900 мл вода. Добавя се пастата и се вари, докато течността се абсорбира. От време на време се разбърква. Месото се връща обратно в съда, добавят се маслините и се разбърква. Сервира се с пикантните домати. По желание се поръсва с натрошено сирене.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
пилешки бутчета
500 г
кускус
200 г
маслини „Каламата“
7 скилидки
чесън
4 стръка
риган
130 мл
маслиново масло
2 с.л.
балсамов оцет
1 с.л.
пушен червен пипер
400 г
чери домати
1 ч.л.
лют червен пипер
Приготвяне
1
Маслиновото масло за доматите (100 мл) се сипва в малка касерола и се загрява около 5 минути на слаб огън заедно с нарязания на филийки 4 скилидки чесън. Дърпа се от огъня и се разбърква с лютия пипер. След това се охлажда. Доматите се разполовяват и се овкусяват с малко от пикантното маслиново масло и сол.
2
Пилешкото се нарязва на кубчета и се запържва много добре в 30 мл маслиново масло, заедно с останалия наситнен чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Налива се балсамовият оцет и се подправя с наситнения риган и пушения пипер. Разбърква се и всичко се изважда от съда.
3
В същия съд се наливат около 900 мл вода. Добавя се пастата и се вари, докато течността се абсорбира. От време на време се разбърква. Месото се връща обратно в съда, добавят се маслините и се разбърква. Сервира се с пикантните домати. По желание се поръсва с натрошено сирене.