Пилешки рулца в прошуто с аспержи


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пилешки гърди
  • 100 г
    прошуто
  • 600 г
    аспержи
  • 100 г
    пресен лук
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 1 стрък
    розмарин
  • 1 щипка
    захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките гърди се нарязват на 16 медальона. Всеки се изтънява с чукче и се посолява леко.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Резените прошуто се поставят върху прозрачно фолио, върху всеки се слага медальон и се завиват рулца. Закрепват се с клечки за зъби и се запичат от всички страни за 6–8 минути в намазан със зехтин тиган с незалепващо покритие.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Аспержите се почистват внимателно с белачка и се бланшират 2–3 минути в подсолена и подсладена с щипката захар вода. Прехвърлят се в съда от готвенето на месото заедно  с почистения и нарязан на едро лук и листата розмарин.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се рулцата (клечките се отстраняват) и ястието се сервира.

Подобни рецепти