Пилешките гърди се нарязват на 16 медальона. Всеки се изтънява с чукче и се посолява леко.
2
Резените прошуто се поставят върху прозрачно фолио, върху всеки се слага медальон и се завиват рулца. Закрепват се с клечки за зъби и се запичат от всички страни за 6–8 минути в намазан със зехтин тиган с незалепващо покритие.
3
Аспержите се почистват внимателно с белачка и се бланшират 2–3 минути в подсолена и подсладена с щипката захар вода. Прехвърлят се в съда от готвенето на месото заедно с почистения и нарязан на едро лук и листата розмарин.
4
Слагат се рулцата (клечките се отстраняват) и ястието се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
пилешки гърди
100 г
прошуто
600 г
аспержи
100 г
пресен лук
80 мл
маслиново масло
1 стрък
розмарин
1 щипка
захар
Приготвяне
1
Пилешките гърди се нарязват на 16 медальона. Всеки се изтънява с чукче и се посолява леко.
2
Резените прошуто се поставят върху прозрачно фолио, върху всеки се слага медальон и се завиват рулца. Закрепват се с клечки за зъби и се запичат от всички страни за 6–8 минути в намазан със зехтин тиган с незалепващо покритие.
3
Аспержите се почистват внимателно с белачка и се бланшират 2–3 минути в подсолена и подсладена с щипката захар вода. Прехвърлят се в съда от готвенето на месото заедно с почистения и нарязан на едро лук и листата розмарин.
4
Слагат се рулцата (клечките се отстраняват) и ястието се сервира.