1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Пилешки гърди със зелен фасул и розмарин

Пилешки гърди със зелен фасул и розмарин


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
пилешки гърди
40 мл
соев сос
400 г
зелен фасул
200 г
аспержи
150 г
лук
2 скилидки
чесън
80 мл
маслиново масло
2 стръка
магданоз
1 стрък
розмарин

Приготвяне

1
Месото се реже на кубчета и се маринова за 30 минути в соев сос.
2
Аспержите и зеленият фасул се почистват и се бланшират за кратко в подсолена вода.
3
Лукът и чесънът се режат на ситно.
4
В половината маслиново масло се запържва маринованото месо, изважда се и се оставя настрана. В същия съд се сотира лукът, след което се прибавя чесънът и се пържи за кратко само колкото да омекне. Слагат се бланшираните зелен фасул и аспержи, месото се връща в съда, разбърква се и ако е необходимо, се овкусява с малко сол.
5
Към ястието се прибавят няколко листенца розмарин, отгоре се поръсва със ситно нарязан магданоз, полива се с останалото маслиново масло и се сервира.

Подобни рецепти