Пилешки гърди със зелен фасул и розмарин


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пилешки гърди
  • 40 мл
    соев сос
  • 400 г
    зелен фасул
  • 200 г
    аспержи
  • 150 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 2 стръка
    магданоз
  • 1 стрък
    розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се реже на кубчета и се маринова за 30 минути в соев сос.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Аспержите и зеленият фасул се почистват и се бланшират за кратко в подсолена вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се режат на ситно.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В половината маслиново масло се запържва маринованото месо, изважда се и се оставя настрана. В същия съд се сотира лукът, след което се прибавя чесънът и се пържи за кратко само колкото да омекне. Слагат се бланшираните зелен фасул и аспержи, месото се връща в съда, разбърква се и ако е необходимо, се овкусява с малко сол.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Към ястието се прибавят няколко листенца розмарин, отгоре се поръсва със ситно нарязан магданоз, полива се с останалото маслиново масло и се сервира.

Подобни рецепти