Пилешки бутчета с бекон и сметана


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    горни пилешки бутчета
  • 50 г
    фино бяло брашно
  • 4 с.л.
    маслиново масло
  • 100 г
    бекон
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 150 мл
    бяло вино
  • 300 мл
    готварска сметана

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките бутчета се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Разрязват се по продължение на костта, овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържват се леко в загрято маслиново масло от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се от съда и се оставят настрана. В същата мазнина се слага беконът, нарязан на кубчета, и се пържи, докато се зачерви. Налива се виното и месото се връща в съда.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато алкохолът се изпари наполовина, се сипват сметаната и 100 мл вода. Поръсва се със ситно нарязания лук и се овкусява със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбърква се, съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб огън около 15 минути. Поднася се топло.

Подобни рецепти