Пиле в пенливо вино


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    пиле
  • 120 г
    червен лук
  • 300 г
    замразен грах
  • 4 скилидки
    чесън
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 300 мл
    пенливо вино

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се измива, подсушава се с кухненска хартия и се реже на големи парчета. Овкусява се с щипка сол и пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се слага в съд със сгорещеното маслиново масло с кожата надолу и се изпържва до златисто, след което се обръща и се пържи още няколко минути и от другата страна.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се от съда и се слага в тава. Добавят се нарязаният лук, чесънът и грахът. Налива се виното, покрива се с капак и се пече 30 минути в загрята на 180°С фурна.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Капакът се маха и ястието се допича още 15 минути. Сервира се с гарнитура по жеалние и, разбира се, с чаша пенливо вино.

Подобни рецепти