Пилето се измива, подсушава се с кухненска хартия и се реже на големи парчета. Овкусява се с щипка сол и пипер.
2
Месото се слага в съд със сгорещеното маслиново масло с кожата надолу и се изпържва до златисто, след което се обръща и се пържи още няколко минути и от другата страна.
3
Изважда се от съда и се слага в тава. Добавят се нарязаният лук, чесънът и грахът. Налива се виното, покрива се с капак и се пече 30 минути в загрята на 180°С фурна.
4
Капакът се маха и ястието се допича още 15 минути. Сервира се с гарнитура по жеалние и, разбира се, с чаша пенливо вино.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
пиле
120 г
червен лук
300 г
замразен грах
4 скилидки
чесън
50 мл
маслиново масло
300 мл
пенливо вино
Приготвяне
1
Пилето се измива, подсушава се с кухненска хартия и се реже на големи парчета. Овкусява се с щипка сол и пипер.
2
Месото се слага в съд със сгорещеното маслиново масло с кожата надолу и се изпържва до златисто, след което се обръща и се пържи още няколко минути и от другата страна.
3
Изважда се от съда и се слага в тава. Добавят се нарязаният лук, чесънът и грахът. Налива се виното, покрива се с капак и се пече 30 минути в загрята на 180°С фурна.
4
Капакът се маха и ястието се допича още 15 минути. Сервира се с гарнитура по жеалние и, разбира се, с чаша пенливо вино.