1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Пиле "Строганов"

Пиле "Строганов"


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
пилешко филе
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
200 г
кафяви печурки
100 г
кладница
150 мл
бяло вино
250 мл
готварска сметана
4 бр.
мариновани краставички
1 с. л.
олио
1 с. л.
краве масло
500 г
папардели

Приготвяне

1
Пилешкото филе се реже на жулиен, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се разбърква добре с ръка.
2
В нагорещен тиган се сипва олиото, прибавя се маслото и след като се разтопи, се слага месото. Пържи се на силен огън.
3
Сготвеното пиле се изважда и в същия тиган се слагат наситнените лук и чесън. Задушава се за кратко и се прибавят ситно нарязаните гъби, поръсва се с малко сушени манатарки на прах, част от магданоза, налива се виното и се готви до готовност на гъбите.
4
Месото се връща в тигана, сипва се сметаната, добавят се ситно нарязаните краставички и се готви още 2–3 минути на слаб огън, като се разбърква непрекъснато.
5
Поръсва се с останалия магданоз и малко черен пипер.
6
Пастата се сварява в подсолена вода (съгласно инструкциите върху опаковката) и се поднася с пилето.

Подобни рецепти