Пиле с ябълки и вино


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

6 бр.
пилешки гърди
2 бр.
ябълки
3 глави
лук
50 г
краве масло
500 мл
ябълково вино (сайдер)
30 мл
бренди
150 мл
животинска сметана
1 щипка
индийско орехче

Приготвяне

1
Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът – на ивички. Запържват се в половината от маслото, докато омекнат и се карамелизират леко.
2
Пилешките гърди се разполовяват, за да се изтънят, и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалата част от маслото на силно нагорещен тиган до златисто от двете страни, без да се препържват.
3
Когато са готови, към тях се налива брендито (и се фламбира). След това се добавя виното, намалява се силата на огъня, слагат се карамелените лук и ябълки. Поставя се капак и се оставя да къкри около 30 минути.
4
Налива се сметаната и се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Оставя се да кипне и се сваля от огъня. Поднася се веднага.

Подобни рецепти