Пиле с ябълки и вино


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 6 бр.
    пилешки гърди
  • 2 бр.
    ябълки
  • 3 глави
    лук
  • 50 г
    краве масло
  • 500 мл
    ябълково вино (сайдер)
  • 30 мл
    бренди
  • 150 мл
    животинска сметана
  • 1 щипка
    индийско орехче

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът – на ивички. Запържват се в половината от маслото, докато омекнат и се карамелизират леко.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките гърди се разполовяват, за да се изтънят, и се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалата част от маслото на силно нагорещен тиган до златисто от двете страни, без да се препържват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато са готови, към тях се налива брендито (и се фламбира). След това се добавя виното, намалява се силата на огъня, слагат се карамелените лук и ябълки. Поставя се капак и се оставя да къкри около 30 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се сметаната и се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Оставя се да кипне и се сваля от огъня. Поднася се веднага.

Подобни рецепти