Пиле със зеленчуци и нудъли в уок


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пилешки гърди
  • 200 г
    червени чушки
  • 200 г
    моркови
  • 100 г
    пресен спанак
  • 400 г
    нудъли
  • 1 стрък
    пресен лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 40 мл
    сусамово олио
  • 60 мл
    соев сос
  • 3 г
    чили на прах
  • 150 мл
    вода
  • 20 мл
    оризов оцет
  • 10 г
    джинджифил
  • 10 г
    захар

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маринатата за месото се приготвя от 15 мл сусамово олио, 30 мл соев сос и 0.3 г чили на прах.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се реже на кубчета и се маринова за 15–30 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се сварява съгласно указанията върху опаковката, след което се отцежда и се поръсва с олио, за да не се слепи.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се режат на жулиени, чушките се режат на шайби, чесънът се реже на ситно, а зеленият лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се приготвя, като водата се смесва с оризовия оцет, останалия соев сос, прясно настъргания джинджифил и захарта.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилето се пържи на силен огън с малко олио в сгорещен уок и се оставя настрана.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия уок се пържат морковите и чушките за 2–3 минути, като се разбъркват непрекъснато. Прибавят се бялата част на зеления лук и чесънът, пържи се на силен огън една минута.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се връща в съда, слагат се манголдът (спанакът) и пастата, сипва се сосът и всичко се готви още 1–2 минути при непрекъснато бъркане.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Преди да бъде сервирано, ястието се поръсва със зелената част на пресния лук и малко сусамово олио.

Подобни рецепти