Пиле със зеленчуци и нудъли в уок


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
пилешки гърди
200 г
червени чушки
200 г
моркови
100 г
пресен спанак
400 г
нудъли
1 стрък
пресен лук
2 скилидки
чесън
40 мл
сусамово олио
60 мл
соев сос
3 г
чили на прах
150 мл
вода
20 мл
оризов оцет
10 г
джинджифил
10 г
захар

Приготвяне

1
Маринатата за месото се приготвя от 15 мл сусамово олио, 30 мл соев сос и 0.3 г чили на прах.
2
Месото се реже на кубчета и се маринова за 15–30 минути.
3
Пастата се сварява съгласно указанията върху опаковката, след което се отцежда и се поръсва с олио, за да не се слепи.
4
Морковите се режат на жулиени, чушките се режат на шайби, чесънът се реже на ситно, а зеленият лук се реже на кръгчета, като бялата част се отделя от зелената.
5
Сосът се приготвя, като водата се смесва с оризовия оцет, останалия соев сос, прясно настъргания джинджифил и захарта.
6
Пилето се пържи на силен огън с малко олио в сгорещен уок и се оставя настрана.
7
В същия уок се пържат морковите и чушките за 2–3 минути, като се разбъркват непрекъснато. Прибавят се бялата част на зеления лук и чесънът, пържи се на силен огън една минута.
8
Месото се връща в съда, слагат се манголдът (спанакът) и пастата, сипва се сосът и всичко се готви още 1–2 минути при непрекъснато бъркане.
9
Преди да бъде сервирано, ястието се поръсва със зелената част на пресния лук и малко сусамово олио.

Подобни рецепти