Пиле с лайм и ароматен сос


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    пилешки гърди
  • 200 г
    лук
  • 1 с.л.
    настърган джинджифил
  • 1 бр.
    лайм
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 100 мл
    готварска сметана
  • 1 ч.л.
    смлян кориандър
  • 1 ч.л.
    смлян кимион
  • 1 ч.л.
    червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кимионът, кориандърът и червеният пипер се смесват в купичка и се разбъркват.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките филета се измиват, почистват и след това се подсушават с домакинска хартия. Овкусяват се със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се от всички страни в маслиновото масло на силен огън, докато се зачервят, след което се изваждат и се оставят на топло.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на ситно и се пържи на умерен огън, докато омекне. Прибавя се нарязаният джинджифил и се пържи, докато лукът се зачерви. Слагат се смесените подправки, разбърква се леко и се наливат 300 мл вода и готварската сметана.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол и черен пипер, настърганата кора и сокът от лайма и след като сместа заври, филетата се връщат отново в съда. Ястието се задушава на бавен огън около 30 минути под капак.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсва се с нарязан пресен кориандър и се сервира топло с гарнитура от кускус или ориз.

Подобни рецепти