Пиле с лайм и ароматен сос


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
пилешки гърди
200 г
лук
1 с.л.
настърган джинджифил
1 бр.
лайм
50 мл
маслиново масло
100 мл
готварска сметана
1 ч.л.
смлян кориандър
1 ч.л.
смлян кимион
1 ч.л.
червен пипер

Приготвяне

1
Кимионът, кориандърът и червеният пипер се смесват в купичка и се разбъркват.
2
Пилешките филета се измиват, почистват и след това се подсушават с домакинска хартия. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Пържат се от всички страни в маслиновото масло на силен огън, докато се зачервят, след което се изваждат и се оставят на топло.
4
Лукът се реже на ситно и се пържи на умерен огън, докато омекне. Прибавя се нарязаният джинджифил и се пържи, докато лукът се зачерви. Слагат се смесените подправки, разбърква се леко и се наливат 300 мл вода и готварската сметана.
5
Овкусява се със сол и черен пипер, настърганата кора и сокът от лайма и след като сместа заври, филетата се връщат отново в съда. Ястието се задушава на бавен огън около 30 минути под капак.
6
Поръсва се с нарязан пресен кориандър и се сервира топло с гарнитура от кускус или ориз.

Подобни рецепти