Пиле "Пиката"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    пилешко филе
  • 30 г
    краве масло
  • 30 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 ч. л.
    пушен червен пипер
  • 2 ч. л.
    сух магданоз
  • 2 ч. л.
    сух риган
  • 0.5 ч. ч.
    пилешки бульон
  • 0.5 ч. ч.
    бяло вино „Совиньон блан“
  • 0.5 ч. ч.
    брашно
  • 1 с. л.
    каперси
  • 2 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките гърди се изтъняват, като се разрязват надве по дължина. В купа се смесват брашното, сол и ароматните подправки.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешките филета се овалват и се изтупват добре от излишното брашно. Пържат се в сгорещените масло и маслиново масло от всички страни, до златисто, и се изваждат.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия съд се запържват наситненият чесън и каперсите. Деглазира се с виното, сипва се сокът от половината лимон и щом течността изври леко, се налива пилешкият бульон.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се връща в съда за готвене и ястието се оставя на котлона, докато сосът се уплътни леко. Останалият лимон се нарязва на тънки шайби и се добавя в готовото ястие.

Подобни рецепти