Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и пипер.
2
Запържва се на части в маслото от всички страни до златисто.
3
Лукът се смила в блендер, червените чушки се режат на дебели ивици, а лютите чушлета се почистват от семките и се накълцват.Всички парчета пилешко се връщат в съда, прибавят се лукът и двата вида чушки.
4
Когато се запържат, се сипват доматите, налива се 400 мл вода, подправя се със сол, пипер и половината от магданоза, нарязан на ситно.
5
Ястието се готви на умерен огън под капак докато месото омекне – около 50 минути. Поднася се с останалия магданоз.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
пиле
5 бр.
печени червени чушки
400 г
домати на кубчета от консерва
2 глави
лук
0.5 връзка
магданоз
30 г
краве масло
3 бр.
пукани люти чушки
Приготвяне
1
Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и пипер.
2
Запържва се на части в маслото от всички страни до златисто.
3
Лукът се смила в блендер, червените чушки се режат на дебели ивици, а лютите чушлета се почистват от семките и се накълцват.Всички парчета пилешко се връщат в съда, прибавят се лукът и двата вида чушки.
4
Когато се запържат, се сипват доматите, налива се 400 мл вода, подправя се със сол, пипер и половината от магданоза, нарязан на ситно.
5
Ястието се готви на умерен огън под капак докато месото омекне – около 50 минути. Поднася се с останалия магданоз.