Скаридите се размразяват и се подсушават с кухненска хартия.
2
Овкусяват се със сол, пипер меланж, поръсват се с чили и се разбъркват. Поливат се със сока от лайм и се оставят настрана за 10 минути. На малки дървени шишчета се нанизват по няколко скариди.
3
Слагат се в сгорещеното маслиново масло и се пържат за кратко от двете страни. Прибавят се кетчупът и бялото вино, и ястието се задушава на бавен огън, като от време на време се разбърква внимателно.
4
По желание се поднасят със задушен ориз.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
замразени почистени скариди
50 г
кетчуп
50 мл
бяло вино
2 с. л.
сок от лайм
50 мл
маслиново масло
0.5 ч. л.
чили на прах
Приготвяне
1
Скаридите се размразяват и се подсушават с кухненска хартия.
2
Овкусяват се със сол, пипер меланж, поръсват се с чили и се разбъркват. Поливат се със сока от лайм и се оставят настрана за 10 минути. На малки дървени шишчета се нанизват по няколко скариди.
3
Слагат се в сгорещеното маслиново масло и се пържат за кратко от двете страни. Прибавят се кетчупът и бялото вино, и ястието се задушава на бавен огън, като от време на време се разбърква внимателно.