Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер, овалват се добре в смес от червения пипер, чилито и чесъна на прах. Оставят се да се мариноват за 20–30 минути.
2
В подходящ съд се налива 1,5–2 см олио и се загрява добре. Бутчетата се пържат на умерен огън от всички страни, докато се зачервят. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Поднасят се поръсени със ситно нарязаните кориандър и лук.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
долни пилешки бутчета
3 стръка
пресен лук
2 с.л.
червен пипер
1 ч.л.
чили на прах
2 с.л.
чесън на прах
4 стръка
кориандър
Приготвяне
1
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер, овалват се добре в смес от червения пипер, чилито и чесъна на прах. Оставят се да се мариноват за 20–30 минути.
2
В подходящ съд се налива 1,5–2 см олио и се загрява добре. Бутчетата се пържат на умерен огън от всички страни, докато се зачервят. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Поднасят се поръсени със ситно нарязаните кориандър и лук.