Пикантна пица


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 320 г
    брашно
  • 20 г
    жива мая
  • 1 ч. л.
    захар
  • 1 ч. л.
    сол
  • 2 с. л.
    олио
  • 200 мл
    лют кетчуп
  • 200 г
    настъргано сирене „Едам“
  • 200 г
    пикантен салам
  • 80 г
    печурки
  • 6 бр.
    зелени маслини
  • 1 ч. л.
    сух риган

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маята се разтваря в 3 с. л. топла вода. Добавя се захарта и се оставя на топло място за около 5 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Смесват се брашното, солта, олиото и маята. Постепенно се сипват 200 мл топла вода до замесването на меко тесто. Покрива се и се оставя на топло място да втаса, докато удвои обема си (около 30 минути).
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва до размера на съда. Намазва се с кетчупа, поръсва се с риган и настърганото сирене. Отгоре се разпределят резените салам, нарязаните на филийки гъби и маслините. Овкусява се със сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пече се в загрята на 250 градуса фурна за около 10 минути. Сервира се топла.

Подобни рецепти