Пикантен дроб с балсамов оцет


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
телешки или свински дроб
50 мл
балсамов оцет
3 бр.
карамфил
30 мл
бренди
100 г
рукола
1 глава
червен лук
1 скилидка
чесън
50 г
кедрови ядки
70 мл
маслиново масло
1 ч.л.
лют червен пипер на люспи

Приготвяне

1
Лукът за гарнитурата се нарязва на ивици и се запържва в 1 с. л. от сгорещеното маслиново масло до леко карамелизиране.
2
Прибавят се кедровите ядки, нарязаният на ситно чесън и се оставят да се запържат. Слага се руколата, разбърква се, оставя се за още 30 секунди на огъня и съдът се сваля от котлона. Посолява се.
3
В купа се смесват брашното, карамфилът, червеният и черният пипер.
4
Дробът се нарязва на дебели ивици. Парчетата се овалват в пикантната смес. Пържат се в останалото сгорещено маслиново масло на два пъти. Извадените парчета се връщат в тигана, посолява се, налива се брендито и се фламбира.
5
Когато пламъкът угасне, се налива балсамовият оцет и се оставя да се редуцира изцяло. Сервира се върху канапе от рукола.

Подобни рецепти