Пикантен дроб с балсамов оцет


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    телешки или свински дроб
  • 50 мл
    балсамов оцет
  • 3 бр.
    карамфил
  • 30 мл
    бренди
  • 100 г
    рукола
  • 1 глава
    червен лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 50 г
    кедрови ядки
  • 70 мл
    маслиново масло
  • 1 ч.л.
    лют червен пипер на люспи

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът за гарнитурата се нарязва на ивици и се запържва в 1 с. л. от сгорещеното маслиново масло до леко карамелизиране.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се кедровите ядки, нарязаният на ситно чесън и се оставят да се запържат. Слага се руколата, разбърква се, оставя се за още 30 секунди на огъня и съдът се сваля от котлона. Посолява се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват брашното, карамфилът, червеният и черният пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Дробът се нарязва на дебели ивици. Парчетата се овалват в пикантната смес. Пържат се в останалото сгорещено маслиново масло на два пъти. Извадените парчета се връщат в тигана, посолява се, налива се брендито и се фламбира.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато пламъкът угасне, се налива балсамовият оцет и се оставя да се редуцира изцяло. Сервира се върху канапе от рукола.

Подобни рецепти