Печено агнешко с бланширани зеленчуци


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    агнешко месо от плешка
  • 1 с.л.
    горчица
  • 5 с.л.
    олио
  • 1 глава
    лук
  • 1 стрък
    розмарин
  • 100 г
    едро смлени бадеми
  • 1 с.л.
    наситнен розмарин
  • 100 г
    краве масло
  • с.л.
    галета
  • 1 шепа
    магданоз
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 кг
    зеленчуци (броколи, моркови, царевица, грах и др.)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се посолява, натрива се с олио и горчица и се оставя настрана. Колкото по-дълго стои месото, толкова по-интензивен ще бъде вкусът му.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставя се в тава, ако е нужно се прибавя още малко олио, сипват се 100 мл вода и се прибавят лукът – почистен и нарязан на четири, и розмаринът. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага в загрята на 180 °С фурна, където месото се пече около 1 час, докато омекне.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В блендер се смилат бадемите, розмаринът, маслото, галетата, листата магданоз, чесънът, сол и пипер. Месото се намазва с получената смес и се връща във фурната. Пече се, докато се образува хрупкава коричка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Агнешко се сервира със зеленчуци, сварени в подсолена вода.

Подобни рецепти