Бутчетата се слагат в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути. Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат с маслиново масло. Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Бутчетата се пекат за 20 минути. Поднасят се с магданоз и резени лимон.
Съставки
Съставки за
Порции
8 бр.
долни пилешки бутчета
2 бр.
яйца
3 бр.
филии хляб за тостер
50 г
орехи
6 стръка
магданоз
1 с. л.
суха мащерка
1 ч. л.
червен пипер
0.5 ч. л.
чесън на прах
0.5 ч. л.
сух лук
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Бутчетата се слагат в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути. Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат с маслиново масло. Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Бутчетата се пекат за 20 минути. Поднасят се с магданоз и резени лимон.