Печени пилешки бутчета


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    долни пилешки бутчета
  • 2 бр.
    яйца
  • 3 бр.
    филии хляб за тостер
  • 50 г
    орехи
  • 6 стръка
    магданоз
  • 1 с. л.
    суха мащерка
  • 1 ч. л.
    червен пипер
  • 0.5 ч. л.
    чесън на прах
  • 0.5 ч. л.
    сух лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутчетата се слагат в тенджера с вода и мащерката и се сваряват за 15 минути. Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на фини трохи, прибавят се орехите, наситненият магданоз, червеният пипер, чесънът, лукът, сол и черен пипер. Разбърква се.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат с маслиново масло. Фурната се загрява на 200 °С с вентилатор. Бутчетата се пекат за 20 минути. Поднасят се с магданоз и резени лимон.

Подобни рецепти